RSS

Repeat and rewind

01 Jun

O nouă leapșă, dată de data asta de Klausen, 5 filme pe care le pot revedea la nesfârșit. Sunt prea multe și prietenii mă știu drept persoana care se poate uita de un număr infinit de ori la același film, dar short-listul arată cam așa:

5. The Fifth Element – Cel mai campy SF pe care l-am văzut vreodată, e genial în felul său propriu, de la personaje, la decoruri, la costume.

4. Ladyhawke – Probabil filmul cu cel mai prost sountrack din istorie, are o poveste și atmosferă la fel de superbă ca și Michelle Pfeifer. Rutger Hauer e și el extrem de credibil în rolul căpitanului Navarre, iar Mathew Broderick e în floarea vârstei, pe vremea când nu apărea la evenimente publice arătând ca și colonelul Saunders

3. Equilibrium – Trailerul nu prea reușește să redea profunzimea filmului, care cu toate că e un amestec intre 1984 a lui George Orwell și Fahrenheit 451 a lui Ray Bradbury cu un pic Matrix la mijloc pune accentul mai mult pe partea filozofică.

2. Lady Vanishes – Una din lucrările timpurii ale lui Hitchcock, genială și plină de umor cu un cuplu de actori emblematici în rolurile principale, a fost copiat de n ori de-a lungul timupului, dar nici una din copii nu a reușit să-i surprindă atmosfera.

1. Solaris – The ultimate moodsetter, unul din filmele care te bântuie zile întregi, plin de întrebări metafizico-filozofice și o poveste de dragoste tragică redată cu mult realism (dacă nu ții cont de faptul că el e George Clooney și ea Natasha McElhone…). Recomand și cartea în mai mare măsură, pentru că abordează mai pe larg și mult mai bine tema existențială.

Advertisements
 
6 Comments

Posted by on 1 June 2011 in Uncategorized

 

Tags:

6 responses to “Repeat and rewind

 1. Klausen

  1 June 2011 at 23:12

  acest Equilibrium este o mare enigma pentru mine … cred ca este cel mai laudat film pe care nu l-am vazut … e chiar atat de bun ?

   
  • Laura

   1 June 2011 at 23:42

   Unele scene devin cu timpul usor penibile, dar e bun, da.

    
   • m@ri@n

    2 June 2011 at 0:00

    Multumesc ca mi-ai recomandat un film de Hithcock.

     
   • klausen1976

    2 June 2011 at 20:16

    da. ma temeam de raspunsul asta. multe filme prind daca le vezi la vremea lor. … ultima data am simtit asta cand am vazut It’s a mad, mad, mad,mad world…

     
  • m@ri@n

   2 June 2011 at 0:00

   e bun inovativ. pune mana si uitat-te 🙂

    
  • Laura

   2 June 2011 at 22:03

   Asa e, din exact acelasi motiv nu m-a speriat niciodata The Exorcist, dar si acum mai visez cateodata urat de la Exorcismul lui Emily Rose

    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: